למיפוי מדויק ומדידות קרקע, שתי הטכנולוגיות המובילות בהן נעשה שימוש הן פוטוגרמטריה אווירית ו-LiDAR. במה נבדלות השיטות הללו, מה היתרונות והחסרונות שלהן, ובעיקר באיזו מהן כדאי לבחור לפרויקט הבא שלכם? אנו מפרקים את שתי הטכנולוגיות כדי לעזור לך להחליט איזו אפשרות מתאימה לך.
מה זה צילום אווירי?
פוטוגרמטריה משתמשת בתמונות כדי למדוד מרחק וליצור מפות מפורטות. אמנם הטכנולוגיה מתחילה בשנת 1840, כמעט במקביל להמצאה הראשונית של הצילום. עם זאת, השיטות המשמשות בפוטוגרמטריה אווירית הן הרבה יותר מודרניות.
מזל"ט מצויד במצלמה המופנית כלפי מטה לכיוון כדור הארץ ומוטס לאורך נתיב טיסה אוטומטי מסוים בזמן שהמצלמה מצלמת תמונות חופפות של השטח מתחת. כאשר אתה מסתכל על תמונה בודדת, תראה שיש נקודת מרכז שבה כל מה שנראה הוא החלק העליון של אותה נקודה, בין אם זה בניין או עץ. אין ממד נוסף גלוי. עם זאת, נראה כי המבנים, הצמחייה והמבנים סביב נקודת המרכז נוטים לכיוון המרכז. זה מה שנקרא עקירת תבליט, וככל שבניין או חפץ רחוקים מנקודת המרכז הזו, כך ניתן לראות יותר תזוזה של הקלה. זה לבד לא מספיק כדי ליצור מפה טופוגרפית מדויקת, ולכן יש צורך בחפיפה של תמונות שצולמו מזוויות שונות כדי להשיג פרלקסה.
פרלקסה היא השינוי הנראה במיקומים של תכונות כאשר אתה רואה אותה מזוויות שונות. על ידי שילוב הזוויות בתמונות והסתכלות על המבנים מנקודות תצפית שונות, ניתן למדוד את תזוזת התבליט אשר לאחר מכן מאפשרת ליצור מפה תלת מימדית ברזולוציה גבוהה החורגת מעבר לגבהים וכוללת גם טקסטורות, צורות וצבעים.
יתרונות וחסרונות של פוטוגרמטריה אווירית
עכשיו כשאנחנו יודעים מהי פוטוגרמטריה, בואו נסתכל על היתרונות והחסרונות של שימוש בשיטה זו כדי ליצור מפות ולסקר קרקעות.
היתרונות של פוטוגרמטריה אווירית:
מדויק לעולם האמיתי כדי לכלול צבעים ומרקמים במפה מפורטת מאוד;
חסכוני;
דיוק אופקי גבוה;
קל לפרש ולנתח;
חסרונות של צילום אווירי:
תמונות אינן יכולות לחדור לצמחייה כמו LiDAR;
לא כל כך מעמיק כדי לכלול מידול מבנה מורכב, מידול תלת מימדי של כבלים או קווי מתח;
גדלי נתונים גדולים מאוד עבור אורתוזאיקה.
מה זה LiDAR
בואו נסתכל על זה בהשוואה לפוטוגרמטריה. LiDAR מייצג את זיהוי האור והטווחים וקיים מאז אמצע שנות ה-70. עם זאת, טכנולוגיית הרחפנים אפשרה לו להתרחב בשימוש.
מל"ט LiDAR כולל מזל"ט שטס מעל אזור מוגדר בזמן שחיישן שולח פולסי לייזר בקצב של 100k-3 מיליון פולסים לשנייה על פני כדור הארץ ומודד את הזמן שלוקח לאות לחזור. מערכת מיקום לוויינית מדויקת ביותר משמשת לקביעת המיקום המדויק של החיישנים ועל ידי שילוב של מיקום עם מדידת הזמן והעוצמה של האופן שבו הפולסים חוזרים, מנתח נתונים יכול להשתמש בהתייחסות גיאוגרפית ישירה כדי לחלץ את הנתונים ולהפוך אותם למידע מפורט ביותר קובץ נקודה או מפה.
יתרונות וחסרונות של טכנולוגיית LiDAR
היתרונות של טכנולוגיית LiDAR:
פירוט מדויק ביותר במפה טופוגרפית או במודל תלת מימד;
ניתן לגוון פלטים על סמך מידת ההשתקפות האינטנסיבית, מה שמקל לראות את ההבדל בין עצמים רכים כמו עלים לבין עצמים קשים כמו בניינים;
ניתן להשתמש בצמחייה צפופה כדי לקבל מדידות מדויקות של רצפות היער כאשר הלייזרים עוברים את האזורים שבין עלים ודשא;
יכול לסרוק במהירות אלפי דונמים;
מספק מערכי נתונים מסיביים;
החסרונות של טכנולוגיית LiDAR:
יכול להיות מושפע ממראות ואלמנטים משעממים
הדיוק מושפע מערפל וגשם;
לא יחדור למים;
שימוש בשילוב של פוטוגרמטריה ו-LiDAR
במקרים מסוימים, פרויקט עשוי לדרוש גם LiDAR וגם פוטוגרמטריה. אתה יכול לצבוע קובץ נקודת LiDAR עם פוטוגרמטריה. הוא מספק ערכי פיקסלים צבעוניים לכל נקודת LiDAR המתאימה ומאפשר למשתמש הקצה לבצע חילוץ תכונה מדויק יותר.
Comments